A Voice for Madeleine

· Uma Voz Por Madeleine · Une voix pour Madeleine · Eine Stimme für Madeleine · Una Voz para Madeleine · Een Stem voor Madeleine ·

Een Stem voor Madeleine


Verzoekschrift tot het heropenen van de “Maddie” zaak

Maddie

Madeleine Beth McCann

Beste medeburgers,

Op 3 mei 2007 is in Praia da Luz, Lagos, Portugal, een klein Engels meisje van toen bijna vier jaar oud, verdwenen. Tot nu toe, drie en een half jaar later, weten we nog steeds niet wat er echt gebeurd is. De twee belangrijkste theorieën over wat gebeurde zijn bekend: ontvoering, dat is de verklaring die wordt gegeven door de ouders van het kind, en een ongeval met dodelijke afloop gevolgd door de simulatie van een ontvoering en het verbergen van het lichaam, dat is de stelling die wordt verdedigd door Dr Gonçalo Amaral, de gerechtelijke politie onderzoeker die het onderzoek leidde tot en met 2 oktober 2007.

In deze drie en een half jaar zijn veel dingen gebeurd en veel regels tekst werden geschreven. Van de oprichting van een steunfonds voor Madeleine Beth McCann’s ouders, tot het verbod van het boek “De Waarheid van de Leugen”, geschreven door Gonçalo Amaral, hebben allerlei  gebeurtenissen bijgedragen tot het verbergen van de waarheid over deze zaak.

Op 19 oktober 2010 hief het Hof van Beroep in Lissabon het verbod tot verkoop van het boek “De Waarheid van de Leugen” op. De aanvragers van het verbod hadden tot 3 november 2010 de tijd om in beroep te gaan. In plaats van het indienen van een beroep hebben de ouders van Madeleine Beth McCann een petitie gelanceerd met als doel de Portugese en Engelse autoriteiten te dwingen tot een review van een deel van de informatie die deel uitmaakt van het onderzoek, waarvan ze geloven dat het niet naar behoren is onderzocht. Ze hadden kunnen vragen om het onderzoek te heropenen, maar dat doen ze niet!

Strafrechtelijk onderzoek moet onbevooroordeeld zijn en gratis, wat niet verenigbaar is met de druk die sommigen proberen uit te oefenen. Onderzoek richten op “wat informatie” betekent voorwaarden stellen aan de richting en de inhoud van het onderzoek . Ervan uitgaande dat beide belangrijkste theorieën over wat er gebeurd is op 3 mei 2007 legitiem zijn, lijkt het niet eerlijk de loop van het onderzoek vanaf het begin te beinvloeden. Vanuit dat perspectief kan alleen de HEROPENING van het proces de garantie bieden van gelijke kansen voor beide theorieën. En meer. Het kan ook nieuwe perspectieven openen over de zaak.

Er is weinig gezegd over Maddie. Er is al veel gezegd over de volwassenen die betrokken zijn bij de zaak. Het is tijd om aandacht te besteden aan Maddie! Daarom, als u het ermee eens bent dat alleen de HEROPENING van het proces zal zorgen voor vervolgonderzoek zonder voorwaarden, onderzoek naar welke theorie dan ook, en dat alleen een vrij onderzoek recht zal doen aan Maddie, teken dan deze petitie, die bij het bereiken van 5000 handtekeningen zal worden aangeboden aan de Procureur-Generaal, aan het Parlement, aan de regering en aan het Kabinet van de President in Portugal.

Voor Maddie en voor de Waarheid,

Dank je wel!

Lissabon, 08 november 2010,

Wij, de burgers van Justitie voor Madeleine

Advertisements

One response to “Een Stem voor Madeleine

 1. Wil Vermeulen November 16, 2010 at 3:48 am

  Dit verhaal moet beter gekend worden, door Nederlanders.
  De Nederlandse media heeft er veel aandacht aan gegeven en dat was al een tijd geleden.
  Het moet opnieuw gebeuren.
  Mocht iets belangrijks in de toekomst gebeuren, zorg ik dat onze media er op de hoogte worden gebracht.
  Please, reopen the process!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: